Silje forbedret seg fem minutter på fem uker!

silje og hennes barn på fana stadion i solen.
02 Feb

«Jeg tror du er god for 47 minutter på milen nå», sa jeg til Silje, som jeg / PG’s Treningslab da hadde vært personlig trener for i 5 uker. Hun er i utgangspunktet en småbarnsmor som bare liker å holde seg i form, og vil ikke satse mot noe spesielt konkret mål utover det. Nivået hennes da vi startet var halvmaraton på 1:55:43 (BCM), og det beste hun hadde skvist ut på 10 km, var ca 52:30 minutter. «Er du galen»! Var svaret. «Jeg tror ikke det er mulig». «Ok. Rekker du å være med på en 10 km karusell før du drar på ferie»? «Nei, det gjør jeg ikke». «Greit. Kan du stille på Fana stadion på mandag, så skal jeg løpe 25 runder som hare for deg»? «Det var da et sabla bra tilbud, det er greit. Jeg kommer. Men jeg kan ikke skjønne at jeg kan klare det»!

Det føltes nærmest som et veddemål uten innsats, dette. Det er gøy og spennende å utfordre litt!

Etter en god oppvarming sammen, ble jeg litt skeptisk, for vi hadde en merkbar motvind opp langsiden langs hovedtribunen. Man henter ikke inn det tapte i medvinden på motsatt side. Men det var bare å starte «racet», og trosse vinden det vi kunne.

Jeg hadde regnet ut at vi trengte i snitt runder på 1:53, som er 4:42,5 pr km, og som gir 47:05 på 10 km. Jeg tenkte å gi henne litt slakk etter passering halvveis hvis hun var veldig sliten, og så heller satse på å hente det inn igjen på sisterunden med en sluttspurt.

Etter noen runder sa hun: «Det er urealistisk, dette. Min mann og jeg satt i bilen fra fjellet i dag, og kom til at det ikke kan gå. Han jobber med IT på Statoil og er realfagutdannet, og han er god på beregninger». Jeg bare lo, og tenkte at; «ja, men dette er ikke olje eller data, dette er en kvinne som jeg har trent i fem uker, og som jeg har observert har hatt en sabla fin fremgang, og som har et knalltøft hode over to spreke bein”.

Vi holdt skjema i mange runder. Silje klarte ikke å ligge tett i ryggen min, for hun løp i en annen takt enn meg, og hun var redd for å snuble i beina mine. Så hun fikk ikke særlig god skjerming mot vinden.

Jeg spurte stadig om pulsnivå, og om det gikk bra og snudde meg og sjekket ansiktet flere ganger. Selv om hun så bra ut, skjønte jeg at det var kneppet for hardt å ligge på 1:53 i lengden. Så jeg vekslet litt med runder ned mot 1:57 (4:52,5/km).

«Hvor mange runder har vi igjen, jeg må ha et mål». «Det er åtte. Dette går kjempebra! Du er fantastisk, Silje! Du skal få noen litt lette runder nå, og så tar vi en skikkelig spurt på sisterunden. Ok?». Det kom ikke svar.

To runder igjen. 800 meter. Vi passerer på 44:12. Å løpe 800 meter på 2:48 kunne vi glemme, det er 3:30 pr km. Men Silje kjempet som en løve, og hadde en solid spurt på sisterunden. Det endte med ….

Jaaaa! Tenk hun klarte å spurte inn til en sluttid på 47:35! Det er en tid som ville vært 4. og 5. plass på de to sommerkarusellene som har vært nylig. Om vinden tok 1,35 sekund pr runde, er vi nede på 47 blank. Gjett om vi jublet og var glade! Vi var enige om at det hadde vært gøy! På bildet ser vi Silje sammen med sine to barn på Fana Stadion.

Hvis du er interessert i å vite hva jeg tilbyr av coaching, se mer her!

Facebook
Twitter