PG’s meritter som trener:

Se screenshots fra Facebook og fra bladet Kondis.

Se også brukeromtaler, som jeg setter helt utrolig stor pris på, og som faktisk er rørende gode, fra:

  • Jonathan Waatevik
  • Gøran Isaksen
  • Jan Ivar Christiansen
  • Solfrid Haugen
  • Arild Haugen

61 år gamle Bodil Brå Alsvik, er vel kanskje den som har hatt aller størst fremgang og måloverskridelse i minutter:

Antatt nivå ved start: Helt sikkert ikke bedre enn 5:01, men sannsynligvis minst 5:10.

Løpet på 4:24 var da en forbedring på minst 46 minutter!

Mål: Under 5 timer på maraton. Løp på 4:24:12 – 36 minutter bedre enn målet!

At målet var under 5 timer, betydde jo at hun etter knapt 7 måneder med programmet håpet å trene seg opp til å kjempe seg inn under 5 timer.

Se skjermdumpene fra løpet til Bodil ved siden av løpet fra året før: Hun løp Trondheim ½ maraton 2. september 2017 på 2:20:42, og var i dårligere form enn det, da hun fikk program fra PG’s Treningslab fra januar 2018, fem måneder senere.  Hun er assisterende rådmann i kommunen, og satte begrensninger på treningen til 3-4 ganger pr uke, og inntil 30 km.  Etter syv måneder med programmet, suste hun altså inn til 4:24:12!

2:40:42 på halvmaraton, indikerer en maratonkapasitet på dette nivået på ½ maraton x 2 + 20-30  minutter. Det gir: 2:20:42 x 2 = 4:40:42 + 20-30 minutter = 5:00:42 – 5:10:42, + at formen var trolig minst 10 minutter dårligere ved start, enn i Trondheim 1/2-maraton.  4:24:12 var altså fasiten i mål. Det betyr at denne Bodil forbedret seg med minst 46 minutter med program fra PG’s Treninglab i løpet av de knapt syv månedene fra 12. februar til 1. september 2018!

Når det gjelder meritter, må det bare understrekes hvor stor dokumentasjonsverdi prosjektet med Kondis har hatt, og hvor fantastisk god PR det har vært for PG’s Treningslab! Å si ja til å være med på prosjektet, innebar selvfølgelig en stor risiko. Tenk om utøverne hadde mislyktes! Men jeg føler meg såpass trygg på at jeg kan få folk i form, at jeg nølte ikke et sekund med å takke ja. At alle tre skulle ende opp med slik brak-suksess, var imidlertid mer enn jeg hadde våget å håpe på!

Mange flere eksempler kunne vært trukket frem som gode meritter som trener, men dette var de viktigste, og det får holde.

Jeg er svært fornøyd med at jeg har kunnet få hjelpe så mange, så bra, disse fire første årene som løpecoach! Det har faktisk gått over all forventing. Jeg visste ikke at jeg hadde så god kompetanse som trener, før jeg gikk i gang, og oppdaget at jeg virkelig fikk fart på folk! Jeg har også blitt bedre og bedre, og det kommer jeg garantert til å fortsette med.

Jeg har lest og lært ufattelig mye om trening gjennom 27 glødende år, og jeg har testet og prøvet og feilet og lykkes og erfart vanvittig mye gjennom årene. Men den dagen jeg tror jeg ikke har mer igjen å lære om trening, vet jeg aldri kommer. Jo mer jeg kan, jo mer skjønner jeg hvor vanskelig dette med trening er, det er så mange ulike meninger og teorier om mangt.

Noen ganger må jeg bare lytte til intuisjonen og magefølelsen, som trolig kommer ut som summen av alt jeg har lært og erfart gjennom mitt fantastiske løpeliv! Med basis i reell kunnskap, skjønner jeg mer og mer at intuisjonen min er til å stole på. Treningslære baserer seg ofte på snitt-vurderinger, og normer. Som trener må jeg ta høyde for individuelle forskjeller, og da er den intuisjonen ofte viktig å ta med på avgjørelser.

Reportasje fra Kondis

Kondis reportasje av utøvere sammen med trener per gunnar alfheim
Kondis reportasje av utøvere sammen med trener per gunnar alfheim
Kondis reportasje av utøvere sammen med trener per gunnar alfheim
Kondis reportasje av utøvere sammen med trener per gunnar alfheim

Andre Bilder fra Facebook